Zaradi težke noge ob vozniški izpit?

194
Odvzem vozniškega dovoljenja zaradi prekoračitve hitrosti

Hitro je kaj kmalu prehitro, kar na cesti lahko pomeni denarno kazen in kazenske točke. Prehitra vožnja se dogaja na vseh delih cest, najhitreje pa brez vozniškega dovoljenja ostanete s prehitro vožnjo v naselju. Če se vam je pripetilo prav to, je čas za strokovno pomoč.

Ne glede na to, da vam je bil odvzet izpit, vam ga lahko v več kot 95 % primerov pravni strokovnjaki pomagajo pridobiti nazaj. Čeprav ste morda kje slišali nekaj o tem, pa verjetno niste popolnoma prepričani, kaj storiti in na kakšen način, da bi zadovoljili zakonu, ki vam to omogoča. V nadaljevanju si preberite nekaj več na to temo.

Izgovori žal ne pomagajo

Čeprav se velikokrat pripeti, da je šlo zgolj za krajši odsek, kjer smo prekoračili dovoljeno hitrost ali pa smo spregledali pomemben prometni znak, nam izgovori žal ne bodo nič pomagali. Policisti ali stacionarni radarji so neusmiljeni.

Različni prekrški so različno sankcionirani, in kadar je voznik nagnjen k nekoliko prehitri vožnji, kaj hitro nabere preveč kazenskih točk. Koliko je preveč? Ob doseženi ali preseženi 18. kazenski točki avtomatično pride do situacije, ko je zaradi previsoke hitrosti odvzeto vozniško dovoljenje.

Kaj storiti po odvzemu vozniškega dovoljenja?

Ko se zgodi, je prepozno za objokovanje. Prav tako pa ni časa za smiljenje samemu sebi, saj vendarle obstaja velika možnost, da odvzeto dovoljenje dobite nazaj. Za začetek bo najbolje, da se obrnete po ustrezno pravno pomoč, kjer vam bodo strokovnjaki s tega področja kar najbolje svetovali, kako in kaj.

Pravno svetovanje za povrnitev vozniškega dovoljenja
Pravno svetovanje vam lahko pomaga do povrnitve vozniškega dovoljenja.

Kazenske točke se sicer po pretečenih dveh letih od prekrška izbrišejo, a je težava, kadar jih je v trenutku 18 ali več. Na srečo je mogoče nekaj kazenskih točk tudi izbrisati, le na pravi naslov se bo potrebno za to obrniti in opraviti tečaj varne vožnje.

Koliko je prehitro?

Na različnih odsekih cest so različne hitrostne omejitve, zato je treba biti na cesti resnično ves čas pozoren in previden. Najhitreje do prekoračitve dovoljene hitrosti pride v naseljih, kjer je omejitev 50 ali 40 km/h, še hitreje pa na delu, kjer je omejitev 30 km/h.

Tam so tudi najvišje kazni, a morda bolj kot izguba denarja bolijo kazenske točke, ki lahko privedejo do izgube vozniškega dovoljenja. Prav zato je dobro, da se voznik zaveda tudi višine kazni glede na povzročene različne prekrške. Na območju, kjer je omejitev postavljena pri 30 km/h, je za neposredno izgubo vozniškega dovoljenja dovolj prekoračitev hitrosti za 30 km/h. Kazen? 1200 € in 18 kazenskih točk!

KCT.si
Zahvaljujemo se vam za obisk na spletnem portalu KCT.si. Prepričani smo, da boste našli veliko koristnih vsebin, nasvetov in zanimivosti. Če se vam kakšen članek še posebej dopade, bomo veseli, če ga delite na socialnih omrežjih.