WiFi termostat za vsako hišo

817

Bi se radi v vašem domu počutili prijetno toplo, hkrati pa ne želite prekomernega trošenja zaradi ogrevanja? Če menite, da oboje skupaj ni mogoče, se motite. In ne, rešitev ne zahteva popolne zamenjave sistema ogrevanja, niti ne dragih nakupov. Dovolj je, da kupite termostat, s katerim boste poskrbeli za popolno uravnavanje temperatur oziroma nadzor ogrevanja, ki bo preprečeval nepotrebna nihanja in s tem toplotne izgube ter nesmiselno trošenje energije.

Pametni termostat za pametne stavbe

Sodobne zgradbe naj bi bile tudi energijsko učinkovite in varčne, zaradi česar se pri načrtovanju objektov razmišlja o najrazličnejših načinih avtomatizacije. Ta lahko skrbi za ogrevanje, hlajenje, prezračevanje, nadzor nad senčili, osvetljavo … Tista osnova, ki je običajno najbolj pomembna, pa je seveda nadziranje in upravljanje temperature – tako v stanovanjskih objektih kot tudi v drugih. Primerna temperatura prostora namreč bistveno vpliva na naše počutje, poleg tega pa je pogosto tudi razlog, da plačujemo najvišje položnice. In termostat nam lahko zagotovi, da zadržimo prijetno toplo okolje, visokim položnicam pa se odrečemo – za vselej!

Sobni WiFi termostat
Sobni WiFi termostati za upravljanje ventilatorjev in regulacijo temperature.

Najbolj enostavno je, da se v prostorih uporablja sobni termostat, pri katerem se lahko odločamo med različnimi verzijami in tako nadziramo vse temperaturne parametre. Tipala oziroma senzorji namreč ves čas preverjajo temperaturo in skrbijo za prilagoditve s skladu s programom, ki je vnesen v termostat. Programiramo lahko tedensko, glede na ure, različne vrste programov pa shranjujemo (na primer program za delovne dni, program za vikend, program za čas dopusta itd.). In če je bil včasih sobni termostat precej neestetska naprava, ki je bila videti kot plastična škatla z nekaj tipkami, vam ga danes vsekakor ni potrebno več skrivati in je lahko nameščen na kateri koli steni ter v katerem koli prostoru. Sodoben termostat se namreč ponaša z ekranom na dotik, je tanek in majhen. Večino spominja na droben mobilni telefon.

S tem, ko v prostor namestite termostat, ste na odlični poti do pametne stavbe. Do stavbe, ki se zna sama prilagajati razmeram, ne da bi si morali vi beliti glavo s skrbmi.

Zakaj WiFi termostat?

Andivi termostat TRBWiFi termostat je naprednejša različica klasičnega, saj vam ne omogoča popolnega programiranja in prilagajanja nastavitev zgolj takrat, ko ste v stavbi, temveč tudi na daljavo. Nobene posebne opreme ne potrebujete, kajti WiFi termostat lahko povsem enostavno upravljate kar prek aplikacije na svojem mobilnem telefonu (Android ali iPhone). Gre za praktično rešitev, ki se v vsakdanjem življenju izkaže za še kako priročno. Kadar pride v vašem dnevu do spremembe, lahko tudi od drugod posežete v termostat in na primer vključite gretje takoj, čeprav ste termostat sprva programirali tako, da bi se to vključilo šele zvečer ali morda šele naslednji dan. WiFi termostat je odličen takrat, ko se vam pripeti kaj nepričakovanega.

Vse sodobne rešitve za vaš dom na enem mestu

Če bi radi nadzor nad ogrevanjem in potrebujete kakovosten klasičen ali WiFi termostat sodobnih oblik, preverite ponudbo na www.andivi.si, kjer boste našli popolno rešitev. Poleg nadzora in upravljanja ogrevalnih sistemov vam pri njih nudijo tudi druge vrste avtomatizacije zgradb, na primer nadzor hlajenja, klimatizacije, notranje in zunanje razsvetljave …

KCT.si
Zahvaljujemo se vam za obisk na spletnem portalu KCT.si. Prepričani smo, da boste našli veliko koristnih vsebin, nasvetov in zanimivosti. Če se vam kakšen članek še posebej dopade, bomo veseli, če ga delite na socialnih omrežjih.