Zakaj telo nujno potrebuje magnezij?

294
Magnezij

Ste vedeli, da ima magnezij pomembno vlogo pri več kot 300 reakcijah v vašem telesu? Telo človeka vsebuje približno 25 gramov magnezija, od tega je 50 % shranjenega v skeletnem sistemu, druga polovica pa v mišicah, mehkih tkivih in telesnih tekočinah.

V prvi vrsti je magnezij pomemben za pravilno delovanje encimov, ki so potrebni za nemoteno presnovo hrane ter absorpcijo hranil v tkiva in celice. V nadaljevanju prispevka vam bomo zaupali še druge pomembnejše vloge magnezija za vaše telo. Ugotovili boste, da je pomanjkanje magnezija kar huda težava, ki jo je potrebno sproti reševati. Kako? Predstavili vam bomo učinkovit izdelek Golden Tree Magnesium Complex, ki ga lahko še danes naročite v priljubljeni spletni trgovini.

Pomembnejši učinki magnezija

Magnezij je med vsemi minerali najbolj spregledan. Če kalij povezujete z bananami, natrij s krvnim tlakom, kalcij z zdravjem kosti, verjetno magnezija ne povezujete z zdravilnimi učinki, ki jih ima ta mineral na vaše telo.

Vsi tisti, ki dobro vedo, kakšne učinke ima magnezij na telo človeka, ga najpogosteje označujejo kot čudežni mineral ali kot neverjetno vsestransko ter pomembno hranilo. Tudi zdravniki in strokovnjaki za nutricionistiko vedo, da je magnezij najpomembnejše hranilo za zdravje ljudi.

Magnezij:

 1. sodeluje pri več kot 300 biokemičnih reakcijah v telesu;
 2. sodeluje pri sintezi beljakovin, delovanju mišic in živcev, urejenosti glukoze v krvi ter uravnavanju krvnega tlaka;
 3. potreben je za proizvodnjo energije;
 4. uravnava celoten mišični in živčni sistem;
 5. krepi telesno odpornost;
 6. ima pomembno vlogo pri aktivnem transportu kalijevih in kalcijevih ionov po membranah celic;
 7. pomaga pri težavah z glavobolom in migreno;
 8. preprečuje krče;
 9. skrbi za normalen srčni ritem;
 10. prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti;
 11. prispeva k normalnemu psihološkemu delovanju;
 12. prispeva k ohranjanju zdravih kosti;
 13. prispeva k ohranjanju zdravih zob.

Našteli smo vam samo nekaj najpomembnejših učinkov magnezija. Če ga je v vašem telesu premalo, lahko sami ugotovite, kakšne so možne posledice.

Zdaj pa vam predstavljamo še prehransko dopolnilo, ki se ga splača vedno imeti pri roki, četudi se vam zdi, da s pomanjkanjem magnezija sami nimate težav.

Golden Tree Magnesium Complex

Golden Tree Magnesium ComplexTo je zelo učinkovito prehransko dopolnilo, ki sta mu dodana še vitamin B6 in D3. Z uporabo dopolnila boste svojemu organizmu zagotovili optimalno količino enega od najpomembnejših mineralov, ki sodeluje pri več sto procesih v vašem telesu. Prehransko dopolnilo Golden Tree Magnesium Complex, kot že omenjeno, poskrbi tudi za priporočeni dnevni vnos vitaminov D3 in B6.

Vitamin B6 prispeva k sproščanju energije pri presnovi, ima vlogo pri presnovi beljakovin in glikogena, prispeva k delovanju živčnega sistema, ima vlogo pri delovanju imunskega sistema, ima vlogo pri uravnavanju delovanja hormonov ter prispeva k normalni absorpciji oziroma uporabi fosforja in kalcija.

In kako lahko najhitreje veste, da imate v telesu pomanjkanje magnezija in da je potrebno čim prej ukrepati? Med najpogostejšimi težavami, ki kažejo na to, so:

 • pomanjkanje motivacije,
 • utrujenost,
 • krči,
 • težave s koncentracijo,
 • bolečine v mišicah,
 • nespečnost oziroma slab spanec,
 • migrene,
 • depresija.

Vse to in še druge težave se pojavijo samo zaradi ene snovi, ki v vašem telesu igra tako zelo pomembno vlogo.

KCT.si
Zahvaljujemo se vam za obisk na spletnem portalu KCT.si. Prepričani smo, da boste našli veliko koristnih vsebin, nasvetov in zanimivosti. Če se vam kakšen članek še posebej dopade, bomo veseli, če ga delite na socialnih omrežjih.