Spoznavanje prek spleta: prednosti in slabosti

38
Spoznavanje prek spleta

Se še spomnite, kje ste spoznali svojega prvega partnerja ali simpatijo? Ste morda prav ta trenutek na zelo pomembni misiji, kako najti idealnega partnerja? Dandanes je zagotovo tako, da večina samskih svojo boljšo polovico išče tudi prek spleta.

Ne glede na to, ali je tako zaradi tega, ker smo prestari za v diskoteke in ne zahajamo več radi v nočne bare, ali pa zato, ker enostavno zmanjka časa. Spletni zmenki so danes nekaj, kar je na dosegu roke, so enostavni in nam na enem mestu ponujajo obilo možnosti za uspeh.

Prednosti spoznavanja prek spleta

Ena od največjih prednosti je zagotovo ta, da se na spletnem portalu za samske nahaja zares veliko samskih in tako tudi potencialnih partnerjev. Še ena od prednosti pa je dejstvo, da nam pri tem ni potrebno porabiti veliko časa, ki nam ga sicer pogosto primanjkuje.

Spletno iskanje partnerja
Iskanje partnerja prek spleta je enostavno, udobno in diskretno.

Lažje je tudi iskanje sorodne duše, saj so na voljo različni filtri, ki nas povežejo po enakih hobijih, karakteristikah in željah. Prav tako s pomočjo fotografij in opisa hitreje ocenimo, ali nas nekdo zanima ali ne. Tudi klepetanje prek spleta je nadvse enostavno in nam omogoča, da osebo spoznamo do točke, ko si z njo želimo na zmenek.

Slabosti spoznavanja prek spleta

Morda vse slabosti niti ne bodo slabosti za vse, a eno je jasno. Splet ponuja veliko lepega in dobrega, skriva pa tudi nekaj pasti. Ena teh pasti so nepridipravi, ki prežijo na svoje žrtve in jim s srce parajočimi zgodbami iz denarnic mamijo denar. Ker spletni portali obljubljajo popolno anonimnost, je to seveda še toliko lažja naloga.

Popolne usluge teh portalov so na neki točki plačljive. Če dolgo časa ne najdemo partnerja, nas lahko stane kar nekaj denarja. Obstaja tudi nekaj portalov, ki ponujajo možnosti tistim, ki varajo partnerja, a je konec koncev ta odločitev zgolj njegova. Razočarani v spolnosti lahko denimo poiščejo uteho v aplikacijah, kot je Urgenca. A zanje je to seveda prednost in ne slabost.

Napačna predstava

Zgodi se, da se z nekom prek spleta spoznamo, nam je všeč po fotografijah, opisu, blizu so nam njegovi hobiji in tudi kaj drugega. Nato pa na zmenku v živo ugotovimo, da gre za skorajda povsem drugo osebo. Razlika v kilogramih, višini, razkrijejo se laži o samskem stanu in podobno.

Aplikacija za zmenke
Ste prepričani, da je na drugi strani aplikacije za zmenke oseba na sliki?

Veliko ljudi se pretvarja, da niso vezani in so brez otrok, za kar se kasneje izkaže, da je bila popolna laž. Nekateri zelo lepo in sladko besedičijo, v resnici pa so nato arogantni, morda celo žaljivi. Spet drugi v živo ne povedo nič in so vajeni samo tipkanja po tipkovnici.

Kljub vsemu je splet dobrodošel

Če ne bi bilo spletnega spoznavanja, bi se danes mnogo težje spoznavali. Še posebej v času, ko je med nas udarila pandemija in smo se morali zadrževati doma, vse zunanje in družabne aktivnosti pa so bile omejene ali prepovedane. Spoznavali smo se prek spleta in se tam tudi družili.

Čeprav je splet odličen za spoznavanje, ker je tam veliko samskih, pa je še vedno potrebno poznati zdravo mejo virtualnega spoznavanja. Če tovrstna komunikacija traja predolgo, se kaj lahko zgodi, da bo ostalo le pri tem. Torej, čim prej na zmenek v živo.

KCT.si
Zahvaljujemo se vam za obisk na spletnem portalu KCT.si. Prepričani smo, da boste našli veliko koristnih vsebin, nasvetov in zanimivosti. Če se vam kakšen članek še posebej dopade, bomo veseli, če ga delite na socialnih omrežjih.