Spletna optimizacija je ključ do uspeha

96
Spletna optimizacija

Danes se vsi še kako dobro zavedamo, da vsako podjetje potrebuje spletno stran, ki dosega svojo ciljno publiko in hkrati uspešno opravlja svoje poslanstvo. V zadnjih letih se je praktično vse preselilo na splet, zato je nujno, da je vaša spletna stran tam vidna.

Žal pa ni vse tako enostavno, da se spletno stran izdela in postavi na splet. V poplavi drugih spletnih strani, še posebej konkurenčnih, se lahko takšna stran povsem izgubi in tako ostane nevidna. Rešitev za to pa je, poleg plačljivega oglaševanja, kvalitetno izvedena optimizacija spletnih strani.

Če vas v Googlu ni moč najti, ne obstajate

Gre za eno izmed popularnih krilatic, ki pa dejansko drži. Morda tega niste vedeli, a če se vaša spletna stran na nosilno ključno besedo ne nahaja na 1. strani Googla, potem dejansko izgubljate kar do 80 % potencialnih kupcev oziroma naročnikov vaše storitve.

Spletni iskalnik Google
Spletna optimizacija poskrbi, da ste v iskalniku Google uveščeni visoko.

Prva stran Googla šteje 10 organskih zadetkov in kar nekaj oglasov, zato je še toliko pomembneje, da ste čim višje tudi na sami prvi strani. Ljudje pač kupujemo z očmi in kar najprej vidimo, je navadno nato v prvem planu tudi za naprej. Nekaj je torej jasno. Vaša spletna stran nujno potrebuje spletno optimizacijo. Toda kako do nje?

Spletna optimizacija zajema več korakov

Poznamo tehnično optimizacijo spletne strani in vsebinsko. Pri tehnični se poskrbi za to, da spletna stran deluje brezhibno, da je njena programska koda prečiščena, da ne ustvarja napak ter da je delovanje in nalaganje spletne strani hitro. K temu pa pripomorejo tudi ustrezno urejene slike, ki ne smejo biti prevelike, obenem pa morajo biti ustrezno poimenovane. Tu so še ustrezni URL naslovi, kategorije, oznake, strukturirani podatki in podobno.

Vsebinska spletna optimizacija pa pomeni veliko dela s samo vsebino. V to štejemo besedila na spletni strani, ki morajo biti napisana in urejena po določenih zakonitostih kot tudi opremljena s ključnimi besedami in sinonimi. Morda za posameznika preveč, a nikakor ne za podjetje Primoss, kjer dobro vedo, kako se tem rečem streže.

KCT.si
Zahvaljujemo se vam za obisk na spletnem portalu KCT.si. Prepričani smo, da boste našli veliko koristnih vsebin, nasvetov in zanimivosti. Če se vam kakšen članek še posebej dopade, bomo veseli, če ga delite na socialnih omrežjih.