6 razlogov, zakaj se odločiti za glamping

108
Glamping

Je sploh kdo, ki nima rad kampiranja, te nepozabne in pristne dogodivščine v naravi? No, morda ga ne obožujejo vsi tisti, ki si tudi na počitnicah želijo vse udobje, ki ga le lahko imajo. In za take je kot nalašč glamping, ki nekako pomeni glamurozno kampiranje.

Zakaj torej kampirati v stilu?

1. Glamping vam ponuja udobje vašega doma. Čeprav je to tudi kampiranje, lahko pri glampingu pozabite na blato, pomanjkanje vode, poljsko stranišče in druge nevšečnosti. Glamping nudi tudi pravo posteljo, tako da vam ne bo potrebno spati v bolj ali manj udobni spalni vreči. Noč boste torej preživeli na udobni postelji, pri tem pa se boste uspavali kar s štetjem zvezd na nebu.

2. Z glampingom spoznavate svet okrog vas. Glamping obstaja tudi na krajih, kjer ni hotelov in takšnih ali drugačnih letovišč. Svoj prosti čas lahko tako preživljate na zasebnem otoku ob plaži, v zelenem gozdu ali pa morda v osrčju gora. Le en korak iz »šotora« in že boste v prelepi naravi.

3. Glamping je primeren za vsak žep. Večina prenočišč je cenejših kot bivanje v hotelu, zato si ga lahko privoščijo tudi tisti, ki nimajo ravno bogastva.

4. Na glamping se lahko poda vsak brez posebnega znanja ali izkušenj. Za razliko od glampinga pa navadno kampiranje ni ravno enostavno, vsaka izkušnja je dobrodošla, potrebujete pa tudi veliko opreme.

5. Glamping poskrbi za naše okolje, saj ščiti naravo. Glamping je namreč izrazito ekološki, medtem ko hoteli in letovišča zahtevajo velik poseg v naravo. Pa tudi stroški obratovanja so ponavadi kar precej visoki.

6. Glamping nas lahko obogati tudi kulturno. Če potujete po svetu in izberete glamping v določeni državi, potem boste podrobno spoznali tudi ljudi in njihovo kulturo.

Glamping torej predstavlja popoln oddih s stilom, ki poteka na idiličnih krajih, in sicer v osrčju narave. Se boste zanj odločili tudi vi?

KCT.si
Zahvaljujemo se vam za obisk na spletnem portalu KCT.si. Prepričani smo, da boste našli veliko koristnih vsebin, nasvetov in zanimivosti. Če se vam kakšen članek še posebej dopade, bomo veseli, če ga delite na socialnih omrežjih.