So probiotiki primerni tudi za otroke?

226
Probiotiki za otroke

Probiotiki so specifični mikroorganizmi, ki imajo izjemno dober vpliv na zdravje. Pomagajo pri presnavljanju hrane, sintetizirajo vitamine, aminokisline, kratkoverižne maščobne kisline ter skrbijo za črevesne celice. Pomembno vlogo imajo tudi pri razvoju in delovanju imunskega sistema ter sintetiziranju protimikrobnih snovi.

Obenem probiotiki pomagajo pri ohranjanju ravnovesja v črevesni flori. Prisotni so v fermentiranih živilih ter prehranskih dodatkih, v veliko večjih količinah jih najdemo še v probiotičnih zdravilih. Tovrstne mikroorganizme lahko uživajo tudi otroci. Probiotiki za otroke se lahko kupijo v obliki prehranskih dodatkov, ki jih je najbolje poiskati kar v specializiranih trgovinah. V njih boste našli tudi dopolnila, namenjena dojenčkom.

Probiotiki za otroke Viridian

Otroški probiotiki Viridian so strokovno oblikovana formula, ki vsebuje dobre črevesne bakterije, torej probiotike. Na trgu boste našli več različic tovrstnih probiotikov. Med bolj priljubljenimi so probiotiki za otroke Viridian z dodatkom vitamina C.

Otroški probiotiki Viridian
Otroški probiotiki Viridian

Ker imajo spremembe v mikrobiomu, ki se zgodijo v otroštvu, lahko dolgotrajne posledice, lahko k ohranjanju zdravega mikrobioma kot starši pripomorete tako, da z otrokom izvedete probiotično kuro. Strokovnjaki kuro zlasti priporočajo pred začetkom vrtca ali šole. Na ta način boste otroku pomagali okrepiti imunski sistem, da se bo malček lahko dovolj učinkovito boril proti raznovrstnim okužbam.

Izvajanje probiotične kure za otroka

Priporočamo, da vaš otrok probiotike uživa najmanj dva meseca – neprekinjeno vsak dan, in sicer v predpisani količini, ki jo boste našli na deklaraciji izdelka. Takšen način jemanja bo otroku omogočil, da se bodo koristne bakterije kolonizirale v njegovem črevesju.

Probiotiki za otroke se lahko vmešajo v hladno hrano ali pijačo. Viridian probiotiki so odličnega okusa in ne vsebujejo mleka. Dodan vitamin C prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, k delovanju živčnega sistema, k normalnemu psihološkemu delovanju, obenem pa igra tudi pomembno vlogo pri delovanju imunskega sistema in nastajanju kolagena.

Probiotiki za dojenčke Viridian

Nekatera prehranska dopolnila probiotikov Viridian so primerna tudi za novorojenčke in male dojenčke, prav tako za nosečnice in doječe mame. Probiotiki za dojenčke Viridian vsebujejo najbolj proučevani sev, in sicer Lactobacillus rhamnosus. Strokovnjaki ga povezujejo z izboljšanjem različnih zdravstvenih stanj. Znan je po zmanjševanju simptomov razdražene kože, občutljivosti na določeno hrano, v veliki meri izboljša prebavo ter razvoj otroka in deluje protivnetno.

Probiotiki za dojenčke Viridian
Probiotiki za dojenčke Viridian

Probiotiki za dojenčke in otroke ter druge generacije odlično delujejo na kožo. V veliki meri izboljšujejo vnetna stanja ter stanja razdražene kože, kot so akne, ekcemi in aktopični dermatitis. Drugače pa odlično delujejo tudi na splošno krepitev zdravja ter na zdravje črevesne flore, ker izboljšujejo prebavo ter delujejo na sindrom razdraženega črevesja.

Učinkovito pomoč otroški probiotiki ponujajo pri driski, rotavirusih, razdraženem črevesju ter pri vnetnih črevesnih boleznih. Številne študije so dokazale, da probiotiki za otroke pozitivno delujejo celo na pojavnost motnje hiperaktivnosti, ki je pri malih junakih vse pogosteje prisotna.

Nakup probiotikov Viridian

Probiotike za otroke in starejše – v obliki prehranskih dopolnil – kupujte v specializiranih trgovinah, kjer je ponudba zagotovo preverjena, izdelki pa kakovostni in učinkoviti. Nekaj odlične ponudbe s takšnimi izdelki je tudi na spletu.

Svetujemo vam, da preverite spletno trgovino NutriHolis – celostni center zdravja in si v njej oglejte še druge izdelke, ki vam bodo pomagali do boljšega zdravja. Prav tako se lahko oglasite osebno v NutriHolisu na Zaloški cesti 167, LJ (nasproti Spara), kjer vam bo strokovno osebje pomagalo pri izbiri najboljšega probiotika za vas.

KCT.si
Zahvaljujemo se vam za obisk na spletnem portalu KCT.si. Prepričani smo, da boste našli veliko koristnih vsebin, nasvetov in zanimivosti. Če se vam kakšen članek še posebej dopade, bomo veseli, če ga delite na socialnih omrežjih.