Polo majice so v trendu

35

So vam srajce neudobne in se jim tudi za v službo izognete, če je to le mogoče? Pravzaprav ni težko, kajti tudi za športno eleganco, ki je običajno primerna za večino delovnih mest, se najde bolj udobna rešitev.

Namesto srajce se lahko k hlačam in suknjičem nosijo polo majice, ki so videti ravno prav »casual«, da smo videti urejeni, a kljub temu še vseeno športni. Prav zato so polo majice med moškimi pravi trend, primerne pa so tako za najmlajše kot tudi za šarmantne gospode. Polo majica namreč nima »roka trajanja« glede na starost.

Značilnosti prave polo majice

Polo majice najbolj znane znamke so francoske in se ponašajo z logotipom krokodilčka, domislil pa se jih je znani francoski tenisač, po katerem se podjetje imenuje še danes. Sprva so se seveda nosile za igranje tenisa, ki je takrat še veljal za gosposko igro, zato se pri njem ni spodobilo nositi športnih oblačil, kot jih poznamo danes. Nujne je bilo nekaj elegance, kajti če se predpisa o oblačilih nisi držal, nisi smel stopiti na igrišče oziroma na posvečeno zelenico.

Polo majica za tenis
Polo majica je med tenisači še danes zelo priljubljena izbira.

Pristne polo majice so nekoliko bolj »uglajene« športne majice, ki imajo vratnik, na prsih tri gumbe, na srčni strani pa se lahko ponašajo tudi z žepkom. Danes niso več nujno enobarvne, temveč so zelo pogosto na voljo tudi črtaste. Ker ostaja kroj skozi leta enak, se pri modi sledi predvsem barvam, ki so aktualne v posamezni sezoni.

Majica kot darilo

Kakšna se vam zdi polo majica kot poslovno darilo? Gotovo veste, da je lahko tekstil odličen način promocije, saj gre za uporabne vsakdanje predmete, ki jih ljudje radi nosijo, na njih pa so lahko odlično opazni logotipi, slogani in drugi simboli podjetja. A običajna T-majica, torej majica s kratkimi rokavi, ki nosi logotip, pride bolj kot ne prav za prosti čas in športne dejavnosti. Če želimo, da bodo naši poslovni partnerji, stranke, zaposleni itd. nosili naš promocijski tekstil tudi na primer za bolj formalne priložnosti, na primer za v službo, na sestanke in podobno, pa so veliko bolj primerne polo majice. Klasična eleganca, ki jo prinaša majica z ovratnikom, je namreč bolj vsestransko sprejemljiva.

Če boste polo majice uporabili za promocijska in poslovna darila, pa je seveda potrebno biti premišljen. V kolikor boste nanje dodali ogromen logotip, bo izgubila svojo sprejemljivost. Pri logotipu bodite raje nekoliko skromnejši. Vedno pa pride prav, če je majica v značilni barvi vašega podjetja. Nenazadnje boste pri ponudnikih, kot je Habeco, brez težav izbrali tudi med majicami, ki so bolj nenavadnih, živih barv, torej lahko najdete tudi tisto, ki ponazarja vaše podjetje.

  • Polo majica Roly Estrella

Kaj pa izbrati za ženske? Lahko tudi pri njih računamo, da bodo nosile majičko z gumbki in ovratnikom? Vsekakor je to odlična izbira za zaposlene, še posebej takrat, ko poskrbite za usklajena delovna oblačila pri tistih, ki so v stiku s strankami, na primer prodajalke. Ženske lahko zraven oblečejo črne hlače ali tudi džins, pa so že urejene. Da bi majičke polo nosile v prostem času, pa je nekoliko manj verjetno. K džinsu bodo verjetno raje oblekle kaj drugega, saj majice v »teniškem« stilu niso najbolj tipično ženske: narejene in zasnovane so bile za moško populacijo.

KCT.si
Zahvaljujemo se vam za obisk na spletnem portalu KCT.si. Prepričani smo, da boste našli veliko koristnih vsebin, nasvetov in zanimivosti. Če se vam kakšen članek še posebej dopade, bomo veseli, če ga delite na socialnih omrežjih.