Kje iskati apartmaje in hotele za otok Pag?

114

Količinsko velika turistična ponudba ne pomeni vedno tudi kakovostne ponudbe, kar je marsikateri turist žal izkusil tudi že v praksi. V zadnjem letu je bilo nekaj težav tudi s počitnikovanjem na Hrvaškem, kjer so se turisti soočali tako z dejstvom, da niso dobili tistega, kar jim je bilo obljubljeno, kot tudi s težavami glede zviševanja cen.

Da do takšnih primerov v prihodnje ne bi prihajalo, smo se pozanimali o tem, kako kar najbolj pravilno poskrbeti za namestitev, za primer pa smo si vzeli otok Pag, ki je med Slovenci med najbolj priljubljenimi hrvaškimi destinacijami.

Preden se odločite za otok Pag ali drugo destinacijo

Kadar izbiramo počitniško destinacijo, smo pogosto očarani nad lepimi fotografijami in se zaradi njih hitro navdušimo, ne da bi preverili samo »logistiko«. Vedno velja razmisliti o poti, tako moramo pred odhodom na otok Pag na primer preveriti trajanje poti, če se odločimo za vožnjo preko Paškega mostu oziroma za trajekt. Trajektni prevoz namreč pomeni krajšo pot, pa tudi cenovno je ugoden.

Trajekt na Pag
Vožnja s trajektom Prizna – Žigljen (Pag) traja približno 15 minut.

Prav tako je potrebno razmisliti o mikrolokaciji. Sam otok Pag je na primer precej velik in nudi veliko mestec in vasic, kjer se lahko nastanimo, izbrati pa velja glede na povsem osebne želje. Bi bili radi v mestu ali povsem na samem, bi se kopali na veliki urejeni plaži ali v skritem zalivčku, želite biti blizu trgovine ali se boste nakupom kar se da izognili, vas najbolj zanimajo aktivnosti na plaži ali bi radi bolj kulturno ali kulinarično izkušnjo, morda aktiven oddih …

Zanesljiva namestitev v hotelu ali apartmaju

Če boste hotel ali apartma iskali prek spleta, vsekakor ni dovolj zgolj preveriti fotografij na spletni strani posameznega ponudnika, temveč se vedno po informacije obrnite tudi na portale, ki nudijo rezervacije ponudnikov z vsega sveta. Tam gostje, ki so se že poslužili posamezne namestitve, podajajo svoja mnenja in ocene. Takšna priporočila za hotele in apartmaje so najbolj zanesljiva.

Za otok Pag jih boste našli v izobilju, tako za hotele kot apartmaje, penzione, hostle, avtokampe … Nekateri so locirani v kraju Novalja ali mestu Pag, izvzete pa niso niti manjše vasice. Ne glede na mnenja in ocene pri ponudniku vedno preverite, ali informacije držijo ali je prišlo vmes do sprememb, še zlasti kar se tiče tistih želja, ki so za vas najbolj pomembne. Na primer klimatska naprava v sobi, možnost prihoda s štirinožnim ljubljenčkom, brezplačno parkirišče in podobno. Sami smo preverili nekaj hotelov in apartmajev v Novalji, in velikih razlik ni bilo, kar se je spremenilo, pa se je na bolje.

Hoteli v Novalji
V Novalji so na voljo številni hoteli. Priporočamo predhodno rezervacijo.

Ob rezervaciji hotela ali apartmaja, ne glede na to, ali gre za zasebne apartmaje ali oddajanje prek posrednikov ali večjih družb, si vedno zagotovite pisno ponudbo, kjer je napisano, kaj točno ste rezervirali – da ne boste prišli na otok Pag in pričakovali bivanja v hotelu s petimi zvezdicami ter s pogledom na morje, potem pa bili razočarani, da ste dejansko plačali kaj drugega. In ne pozabite, apartmaji na Pagu so v poletnih mesecih običajno popolnoma zasedeni, zato je dobro rezervirati apartma že zgodaj spomladi.

KCT.si
Zahvaljujemo se vam za obisk na spletnem portalu KCT.si. Prepričani smo, da boste našli veliko koristnih vsebin, nasvetov in zanimivosti. Če se vam kakšen članek še posebej dopade, bomo veseli, če ga delite na socialnih omrežjih.