Obdelava kovin: so reference zagotovilo za kakovost?

41
Obdelava kovin: reference

Ljudje smo vajeni ponudnike različnih storitev iskati prek spleta in smo pri tem pozorni predvsem na reference. Če med njimi zasledimo večje naročnike in znana podjetja ter je referenc veliko, je to zagotovo znak, da smo na pravi poti.

Reference so dobrodošel in dober signal, vendarle pa je pomembnih še nekaj drugih reči, ki vplivajo na končno izbiro. Izbor je odvisen tudi od tega, v kateri panogi iščemo izvajalca storitve. Pri obdelavi kovin je, poleg referenc, pomembna še kopica drugih podatkov.

Moderna strojna oprema

Če ste se namenili poiskati podjetje za obdelavo kovin, ki bi za vas izdelalo nekaj po naročilu, vas bo zanimalo, ali sploh imajo ustrezne kapacitete za tisto, kar si želite. Da bi lahko v kovinsko obdelovalni industriji konkurirali ostalim, morajo ponudniki imeti na razpolago sodobno strojno opremo.

Stroj za laserski razrez kovinskih cevi
V podjetju Kovinc razpolagajo s sodobnim strojem za laserski razrez cevi.

In ne gre zgolj za eno vrsto opreme, pač pa za večje število strojev, ki so zmožni opravljati zahtevne naloge po najnovejših standardih. Vložek v sodobno tehnologijo je precej velik, a je nujen. Tega se zavedajo tudi v družinskem podjetju Kovinc d.o.o., ki se lahko pohvali z vrsto sodobne strojne opreme.

Izobražen kader

Strojna oprema je prvi korak do konkuriranja ostalim izvajalcem na trgu obdelave kovin. A z njo morajo upravljati ljudje, ki posedujejo ustrezna znanja in izkušnje za delo s takšnimi stroji. Ti so navadno računalniško krmiljeni, zato samo znanje strojništva ne bo dovolj.

Sodobne laserske naprave za razrez pločevine zagotavljajo tudi izrez najbolj zahtevnih oblik, pri čemer je treba v računalniški sistem vstaviti izdelan program, ki bo nato upravljal z napravo pod nadzorom budnega očesa operaterja.

Kako izbrati izvajalca?

V resnici boste šli po osnovne informacije na splet. Že samo dejstvo, da podjetje ima spletno stran, pove nekaj. Ko pa je spletna stran moderna, pregledna in ponudi toliko informacij kot v primeru podjetja Kovinc, je jasno, zakaj se je za nekatere precej lažje odločiti.

Kovinc
Podjetje Kovinc s svojimi storitvami cilja tudi na avstrijski in nemški trg.

In ne gre zgolj za spletno stran, ampak tudi za informacije, ki jih takšno spletno mesto nudi. Vsekakor bodite pozorni na ustrezne certifikate, ki pričajo o kakovosti izdelkov, osvojenem znanju zaposlenih in zavezanosti zdravemu poslovnemu delovanju ter skrbi za okolje.

Tradicija velja

Še eden izmed signalov, da je pred vami podjetje, ki je vredno vašega zaupanja, je tradicija. Podjetje, ki se v zahtevni panogi dokazuje že 40 let, je zagotovo podjetje, ki bo znalo realizirati vaše želje in pred vas postaviti izdelek vrhunske kakovosti.

V vsakem poslu je težko uspeti, kaj šele priti na sam vrh panoge, kot je obdelava kovin. Leta delovanja kažejo na to, da je podjetje v svojem delu uspešno in vredno vašega povpraševanja ter naročila. Če želite kakovosten izdelek, hitro in po najboljši ceni, morate v obzir vzeti vse našteto.

Konstantna širitev

Da je podjetje uspešno, kar pomeni, da dela dobro, kaže tudi nenehna želja po širitvi posla. V našem primeru se to kaže skozi večanje proizvodnih kapacitet, večje hale, večje in boljše naprave, širjenje strokovnega kadra. Seveda gre eno z drugim, a vendarle so to informacije, ki povedo veliko.

Podjetju, ki mu ni mar zgolj za dobiček, ampak le-tega vlaga v širitev in posodobitev poslovanja, je podjetje, ki vas zanima. Na tem naslovu boste našli vse tisto, kar ta hip potrebujete.

Prisotnost na tujih trgih

Uspeti doma, biti med najboljšimi ali kar najboljši v Sloveniji, je velika stvar. Ko pa v tem primeru prodreš še na tuje trge, kot je nemški, ni več dvoma. Podjetja, kot je Kovinc d.o.o., dokazujejo svoj potencial, znanje in sposobnosti. Predelava in obdelava kovin je zahtevno področje, ki zajema precej različnih storitev.

Razrez pločevine, cevi, laserski razrez, varjenje (to je lahko tudi robotsko), krivljenje cevi in profilov, izdelava in montaža konstrukcij, površinska obdelava. Vse to in še več so storitve, na katere naletimo v tej panogi. Včasih naročnik potrebuje eno izmed njih, spet drugič več. In v tem primeru bo najbolje, če od prvega do zadnjega koraka vse opravijo v istem podjetju.

KCT.si
Zahvaljujemo se vam za obisk na spletnem portalu KCT.si. Prepričani smo, da boste našli veliko koristnih vsebin, nasvetov in zanimivosti. Če se vam kakšen članek še posebej dopade, bomo veseli, če ga delite na socialnih omrežjih.