Kje vse pride prav graviranje?

95

Na kaj najprej pomislite ob besedi graviranje? Morda na zaročne in poročne prstane, morda na zapestnico s ploščico, na kateri je vgravirano posebno posvetilo? Tudi to, seveda, a graviranje je danes prisotno še marsikje drugje in je ena izmed nepogrešljivih storitev.

Graviramo lahko tudi na promocijske materiale, kot so pisala ali magnetne priponke, priponke z iglo, tablice za vrata ter obeski za pse in mačke. V resnici je meja za graviranje samo vaša domišljija, saj se lahko lasersko gravira tudi na steklo ali les.

Kdaj potrebujemo graviranje?

Storitev graviranja nam pade na pamet tudi, kadar pomislimo na kakšno unikatno darilo za rojstni dan ali drugo priložnost. Kaj pa graviranje tablic? Če želimo imeti lično opremljen poštni nabiralnik ali napis na vratih, je to vsekakor idealna ideja.

Gravirane tablice za označevanje
Gravirane tablice za označevanje vrat ali poštnih nabiralnikov (S-GRAF d.o.o.)

Če ste doslej v ta namen uporabljali alkoholne flomastre ali nalepke za na zvezke, je čas, da nekoliko spremenite svoje navade. V podjetju S-GRAF d.o.o. vam tako izdelajo lične tablice za na vrata ali poštni nabiralnik, ki so lahko različnih barv in oblik.

Odlična obstojnost gravure

Saj veste, kako je s flomastri in nalepkami. Po določenem času napis zbledi, nalepka pa se uniči. A gravirane tablice ostanejo za vedno in so praktično neuničljive. Odporne so tudi na zunanje vremenske pogoje, saj so izdelane iz trpežne PVC plošče.

Njihova namestitev je sila enostavna. Na hrbtnem delu so gravirane tablice opremljene s samolepilno podlago, ki se odlično prime na ravno in očiščeno površino, kakršno imajo vrata ali poštni nabiralnik. Vas že počasi mika, da bi naročili svojo? Brez težav to storite na spletni strani omenjenega podjetja, kjer lahko naložite tudi svojo datoteko z napisom ali pa kar njih poprosite za nekaj pomoči pri tem.

Izjemna natančnost graviranja

Kot verjetno dobro veste, laser odlikuje izjemna natančnost. Ker pa je računalniško krmiljen in svoje delo vedno znova opravi ne le natančno, pač pa tudi hitro, je to porok za ugodne cene in storitev, ki si jo lahko privošči praktično vsak.

Graviranje na kovinsko tablico
Graviranje na kovinsko tablico – logotip in podatki (S-GRAF d.o.o.)

Izberite si svojo barvo, obliko in pisavo, da boste vedno znova zadovoljni, ko se boste vračali domov. Tudi poštar bo vesel, ker ne bo več prepuščen dvomom, ali je pošiljko prinesel na pravi naslov ali pa je vendarle zgrešil vrata oz. poštni nabiralnik.

Graviranje pride prav marsikje

Omenili smo tablice za vrata, pa poštne nabiralnike, vsekakor pa moramo omeniti še graviranje priponk. Tistih, ki jih vidimo v bolnišnicah in podjetjih, kjer morajo zaposleni ves čas izkazovati svoje osnovne podatke. Tudi v prodajalnah boste težko srečali prodajalca brez takšne priponke, ali pa v gostinskih lokalih in na sejmiščih.

Gre za magnetne priponke z iglo, nanje pa navadno graviramo ime in priimek osebe, ki jo nosi, ter funkcijo, ki jo v podjetju opravlja. Omenimo pa še gravirane obeske za naše hišne ljubljenčke. Takšno označevanje kužkov in muc je sila priljubljeno, a hkrati zelo dobrodošlo v primerih, ko se mali štirinožni navihanec poda v svet in steče iskalna akcija. Če boste na socialna omrežja naslednjič napisali, da iščete sivega muca »Tobija«, bo ta dosti prej nazaj pri vas.

KCT.si
Zahvaljujemo se vam za obisk na spletnem portalu KCT.si. Prepričani smo, da boste našli veliko koristnih vsebin, nasvetov in zanimivosti. Če se vam kakšen članek še posebej dopade, bomo veseli, če ga delite na socialnih omrežjih.