Kako izbrati pravo poročno obleko?

135
Izbira poročne obleke

Najbolj pomemben dan vsake neveste je skupek čudovitih občutkov, a tudi določenih strahov. Predvsem tistih, ki se tičejo njenega izgleda, slavja in popolnosti trenutka. Eno ključnih vprašanj vsake ženske pred poroko je zagotovo: »Kako izbrati pravo poročno obleko?«.

Če vemo, da že nakupovanje oblačil za vsakdanjo rabo ni niti najmanj enostavno, si lahko samo predstavljamo, kaj to pomeni šele za poročno obleko. Ne gre le za to, da je poročna obleka dolga, bela in sanjska, pač pa tudi, da ustreza postavi neveste in ji je kot ulita ne glede na njene fizične lastnosti.

Zelo pomembno je, da kreatorji teh svečanih kosov oblačil mislijo tudi na poročne obleke za močnejše. Ne le za ženske, ki so po postavi nekoliko močnejše, pač pa tudi za vse tiste srečnice, ki pred oltar stopajo z novim življenjem v sebi. Prav vse so in bodo lepe, le misliti je potrebno na nekaj pomembnih točk pred samo izbiro.

Nasveti za izbiro poročne obleke

Za izbiro prave poročne obleke si je potrebno vzeti čas. Prvi korak je, da se ponjo odpravite k strokovnjakom z izkušnjami, ki vedo, kaj delajo. Povprašajte jih za nasvete že pred prvim obiskom. Po telefonu ali kar preko spletne pošte vam bodo svetovali, da pridete na pomerjanje s steznikom, prinesete s seboj čevlje in podobno.

Nikar se ne prestrašite, če bodo vse poročne obleke, ki bodo na voljo, napačne konfekcijske številke po vaših merilih. Te obleke se navadno skoraj vedno prikrojijo, zožijo, dodajajo naborki. To tudi ne pomeni, da bo z vašo obleko kaj narobe. Še več, popolna bo za vas in v njej se boste počutili kot v pravljici.

Ne iščite poročne obleke, ki ste jo videli v kakšnem filmu ali na drugi poroki. Na ta način se vam utegne pripetiti, da boste razočarani, ker je niste našli in v svoji ne boste videti tako zadovoljni in bleščeče srečni, kot bi morali biti. Naj bo vaša obleka raje unikatna kot pa podobna drugi.

Če iščete poročne obleke za močnejšo postavo, boste morda želeli debelejši tip blaga, s katerim boste zakrili morebitne nepopolnosti in poudarili obliko. Imate nekaj več oblin? Verjemite, veliko nevest jih pogreša, zato bodite nekoliko drzni in jih pokažite. Posvetujte se tudi o tem, ali bi bila za vas bolj primerna obleka z naramnicami ali brez njih.

Sprva vedno iščite obleko, ki vam bo na prvi pogled padla v oči, vas zasvojila in se boste v njej počutili dobro. Vse dodatke in druge okraske, kot so razne bleščice, trakovi in podobno, boste lahko dodali kasneje. Obleka bo le še lepša in lepša.

V vsakem primeru pa ne pozabite, na vašem poročnem slavju boste blesteli!

KCT.si
Zahvaljujemo se vam za obisk na spletnem portalu KCT.si. Prepričani smo, da boste našli veliko koristnih vsebin, nasvetov in zanimivosti. Če se vam kakšen članek še posebej dopade, bomo veseli, če ga delite na socialnih omrežjih.