kčt

Kulturna četrt Tabor

Knjižnica pod krošnjami in Oblikovanje nakita v parku Tabor

Značke:
Objavil:
park Tabor, sobota, 16. 6. 2012 ob 10:00

 

10:00 – 19:00 Knjižnica pod krošnjami

17:00 – 19:00 Oblikovanje nakita

Vdih, izdih. Park Tabor bo letošnje poletje znova zaživel in zadihal s polnimi pljuči. Klopi in mize, osvetlitev in zanimivi, včasih hudomušni dodatki, so park spremenili v lokalnega posebneža. Spremenil se je tudi naš odnos do parka: vse manj je smeti in vse več ptic, rož in otrok. Prebivalci Tabora s(m)o spoznali, da je park namenjen vsem nam. Zamenjujemo ga za dnevne sobe, pisarne, igralnice, če je priložnost prava, pa tudi za spalnice in kuhinje.

Dober odziv tistih, ki na Taboru živijo, in tistih, ki so tu le občasni obiskovalci, nas je prepričal, da letos nadaljujemo tam, kjer smo lani končali. Spet bodo celo poletje na voljo različne športne aktivnosti za vse generacije, po parku bodo vsak mesec brenčali sejmi, sodelovali bomo z lokalnimi gledališkimi skupinami, ki bodo organizirale javne vaje. Obetajo se nam tudi kakšna predstava, razstava in koncert.

Ko to pišemo, se že pripravlja nova prometna ureditev okolice parka, ki bo predvsem bolj prijazna za pešce in kolesarje. Tudi glede zelenja v parku potekajo intenzivni dogovori z Mestno občino Ljubljana. Upamo, da bo park čim prej še bolj ozelenel in zacvetel.

Mi smo taborski park že vzljubili. Želimo, da svoje korenine v parku poženete tudi vi.
Veselimo se vaših predlogov, vprašanj, pa tudi pripomb. Pišite nam na park.tabor@gmail.com, obiščite spletno stran www.prostoroz.org ali pa se povežite z nami prek facebook strani Park Tabor. Park ustvarjate predvsem vi sami. Trudili se bomo, da vam pri tem pomagamo.

Vsi dogodki so brezplačni in odprti za vse. V primeru dežja dogodki odpadejo. Se vidimo v parku!

prostoRož